مسجد المهدی ناجی اباد

مسجد المهدی ناجی اباد

فاز یک ناجی اباد . کاشان
مسجد المهدی ناجی اباد

مسجد المهدی ناجی اباد

فاز یک ناجی اباد . کاشان

طرز تهیه ماست موسیر در خانه

طرز تهیه ماست موسیر خانگی به علاوه چند خاصیت بی‌نظیر موسیر برای سلامت بدن را در ادامه این مطلب بخوانید.

ماست موسیر - آشپزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از okcs، ماست موسیر یکی از قدیمی‌ترین انواع دیپ در دنیاست. ماست موسیر را با انواع غذا و پلو و البته انواع چیپس می‌توانید میل کنید. خواص ماست موسیر و البته موسیر تازه و خشک هم برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت بدن بی‌نظیر است. طرز تهیه ماست موسیر خانگی به علاوه چند خاصیت بی‌نظیر موسیر برای سلامت بدن را در ادامه این مطلب بخوانید.

دیپ یا دیپینگ سس (Dipping sauce) یک اصطلاح در آشپزی و خوراک است که بیشتر برای طیف وسیعی از نوع سرو غذا یا ظرف غذا استفاده می‌شود.

مواد لازم

ماست: یک کیلوگرم
موسیر: ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه

طرز تهیه ماست موسیر در خانه

► مرحله اول

برای درست کردن ماست موسیر خانگی ابتدا باید موسیرها را در آب خیس کنید. بهتر است موسیرها را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید و سپس آبکش کنید. قسمت سیاه و سفت موسیرها را با چاقو جدا کنید و موسیرها را به اندازه دلخواه با چاقو یا در غذاساز خرد کنید.

► مرحله دوم

یک پارچه نخی نازک و تمیز را روی یک قابلمه بیندازید و ماست را در آن بریزید. پارچه را به صورت کیسه گره بزنید و با همان ظرف به مدت ۵ ساعت در یخچال بگذارید تا آب اضافی ماست گرفته شده و تبدیل به ماست چکیده شود.

► مرحله سوم

وقتی ماست آماده شده موسیرها را با ماست مخلوط کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. ماست و موسیر را چند ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی مزه‌دار شود. موقع سرو در صورت تمایل مقداری شوید تازه را ساطوری خرد کنید و به ماست موسیر اضافه کنید.

ماست موسیر را در کنار انواع غذا به صورت دیش ساید یا به عنوان دیپ با انواع سبزیجات و خوراکی‌ها از استیک گرفته تا انواع چیپس سیب زمینی و ترتیلا و ذرت می‌توانید سرو کنید.

طرز تهیه ماست موسیر خانگی | خواص بی‌نظیر موسیر برای لاغری

چند خاصیت بی‌نظیر موسیر برای سلامت بدن

۱- موسیر تازه یا خشک یک آنتی‌بیوتیک قوی برای مبارزه با عفونت‌هاست. موسیر را هم به صورت خام، هم ماست موسیر و هم در انواع ترشی به خصوص ترشی موسیر می‌توانید استفاده کنید.

۲- موسیر تازه و خشک سرشار از ویتامین C و ویتامین A است، همان ویتامین‌های ضروی که سیستم ایمنی بدن را با مبارزه با انواع ویروس‌های کرونا، سرماخوردگی و آنفلوانزا تقویت می‌کند.

۳- موسیر تازه و خشک سرشار از پتایسیم، فسفر، فیبر، اسید فولیک، کلسیم، زینک، پروتئین و آهن است. اگر گیاهخوار هستید می‌توانید روی موسیر برای تامین املاح معدنی مورد نیاز بدن حساب کنید.

۴- موسیر برای تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان به خصوص در زنان بسیار مفید است.

۵- اگر برای هضم غذا مشکل دارید ماست موسیر یک ماده غذایی عالی برای هضم غذا و رفع مشکلات گوارشی است.

۶- موسیر سرشار از آلیسین است، یک ماه موثر برای کاهش کلسترول بد خون که تولید آنزیم ردوکتاز را در کبد کنترل می‌کند. ردوکتاز همان آنزیمی است که کلسترول تولید می‌کند. به این ترتیب موسیر می‌تواند هم در بهبود عملکرد کبد موثر باشد و هم خطر بروز تصلب شرایین، بیماری سرخرگ کرونری، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد.

۷- موسیر در واقع یک ماده غذایی مابین سیر و پیاز است و جالب است بدانید که خواص غذایی هم سیر و هم پیاز را در خود جا داده است. موسیر سرشار از آنتی‌اکسیدان است و خطر بروز سرطان ریه، سرطان دهان، سرطان معده، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

۸- مس و آهن موجود در سیر با تحریک تولید گلبول‌های قرمز خون روند گردش جریان خون را اصلاح و بهبود می‌بخشد.

۹- اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید موسیر بخورید. همان‌طور که گفتیم موسیر سرشار از پتاسیم و البته آلیسین است. پتاسیم دیواره رگ‌های قلب را برای گردش بهتر جریان خون تقویت می‌کند. با گردش بهتر جریان خون خطر سکته مغزی و قلبی در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش پیدا می‌کند.

۱۰- موسیر سطح قند خون را تنظیم و آن را کنترل می‌کند پس اگر مبتلا به دیابت نوع یک یا دیابت نوع دو هستید حتما موسیر را در برنامه غذایی روزانه خود جا دهید.

۱۱- موسیر سرشار از اسید فولیک و سایر املاح معدنی و ویتامین‌هاست. این مواد مفید به آزادکردن گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در مغز کمک می‌کنند. آزادشدن این ماده به پایین نگه‌داشتن استرس و کنترل سطح هورمون‌ها در بدن کمک می‌کند و باعث بهبود روند خواب می‌شود. اگر اختلال خواب دارید حتما موسیر را با ماست بخورید.

۱۲- موسیر یک ماده عالی برای لاغری و کاهش وزن است. ترکیبات موجود در موسیر با چربی‌سوزی و آزاد کردن چربی‌ها باعث تسریع روند لاغری و کاهش وزن می‌شود.

طرز تهیه ترش کباب رشتی روی گاز در ماهیتابه یا قابلمه

کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کباب‌ها خسته شده اند و دنبال کمی تنوع هستند. در این مطلب به معرفی مواد لازم و طرز تهیه کباب ترش حرفه‌ای می‌پردازیم.

کباب ترش - kabab

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، کباب ترش یا به اصطلاح محلی «ترش کباب» نوعی از کباب است که اصالتی شمالی و مخصوصا گیلانی دارد. این غذا طعمی بسیار دلچسب و همانند دیگر غذاهای شمالی مزه‌ای ترش دارد.

کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کباب‌ها خسته شده‌اند و دنبال کمی تنوع هستند. رمز اصلی خوشمزگی ترش کباب استفاده از سبزیجات معطر محلی است. البته اگر این سبزی‌ها را در دسترس ندارید می‌توانید از سبزی‌های جایگزینی که در ادامه مطلب معرفی می‌شوند استفاده کنید. این غذا را همانند دیگر کباب‌ها می‌توان با برنج یا با نان به عنوان وعده اصلی مصرف کرد. در اینجا به معرفی مواد لازم و طرز تهیه کباب ترش حرفه‌ای می‌پردازیم.

طرز تهیه کباب ترش به روش گیلانی‌ها | فوت‌وفن ترد و خوشمزه شدن گوشت آن

مواد لازم برای تهیه کباب ترش

گوشت گوسفند یا گوساله نیم کیلو
پیاز  ۱ عدد
رب انار ۳ قاشق سوپ‌خوری
گردوی آسیاب شده ۱۰۰ گرم
سبزی (جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق)  ۲ قاشق سوپ‌خوری
سیر  ۲ حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه کباب ترش

ابتدا گوشت را به قطعات مناسب کبابی خرد کنید و تمیز بشویید و کنار بگذارید. سپس یک پیاز را پوست کنده و بشویید و با رنده ریز رنده کنید.

گردوها را با غذاساز آسیاب کرده یا آن‌ها را با هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را نیز به مخلوط اضافه کنید.

سبزی‌ها را بشویید و به قطعات ریز خرد کنید و آن‌ها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار بیفزایید. در صورتی که تمایل داشتید می‌توانید مقداری آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیق تری داشته باشید.

سبزی‌های شمالی مخصوص این غذا هستند و اگر از سبزی‌های محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه در کباب ترش استفاده کنید طعم دلپذیری را تجربه خواهید کرد. مقداری سیر هم در سس تهیه شده رنده کنید و در آخر فلفل را اضافه کنید. توجه داشته باشید که نمک را به هیچ عنوان در این زمان اضافه نکنید چون باعث سفت شدن گوشت می‌شود.

تکه‌های گوشت را در سس خوابانده و در ظرف را پوشانده و حداقل به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. هر چه گوشت مدت زمان بیشتری در سس بماند طعم دارتر می‌شود. می‌توانید یک کیوی هم در مخلوط رنده کنید تا گوشت شما ترد تر شود.

بعد از در آوردن گوشت ها از یخچال، آن‌ها را به سیخ کشیده و در منقل روی زغال کباب کنید. دائم سیخ ها را جا به جا کنید تا کباب نسوزد و به طور یکنواخت بپزد.

چند عدد گوجه فرنگی را هم بشویید و سر سیخ بزنید و آن‌ها را هم کباب کنید.

غذای شما آماده است. کباب ترش را می‌توانید با نان یا همراه با برنج نوش جان کنید.

طرز تهیه کباب ترش به روش گیلانی‌ها | فوت‌وفن ترد و خوشمزه شدن گوشت آن

طرز تهیه ترش کباب رشتی روی گاز در ماهیتابه یا قابلمه

کباب ترش را می‌توانید در قابلمه و روی گاز هم درست کنید. برای درست کردن کباب ترش روی شعله ابتدا گوشت‌ها را کمی بکوبید تا بافتشان نرم شود و سپس درون ظرفی گردوی آسیاب‌شده و رب انار و سبزیجات و نمک و فلفل را مخلوط کرده و با گوشت مخلوط کنید. سپس مقداری آب و روغن به آن اضافه کرده و شعله را کم کنید تا گوشت بپزد.

کباب ترش روی اجاق گاز به خوشمزگی پختن این غذا با زغال و آتش نیست اما برای مواقعی که به زغال و منقل دسترسی ندارید مناسب است.

طرز تهیه کباب ترش به روش گیلانی‌ها | فوت‌وفن ترد و خوشمزه شدن گوشت آن

نکاتی در مورد پخت کباب ترش

۱- شمالی‌ها در این غذا از سبزی چوچاق استفاده می‌کنند، اگر این سبزی در دسترستان نیست می‌توانید به جای آن از نعناع و گشنیز و جعفری استفاده کنید.

۲- طعم ترشی کباب ترش را می‌توانید بسته به ذائقه تان تغییر دهید، اگر طعم ترشی بیشتر را دوست دارید از رب انار ترش و اگر زیاد به ترشی علاقه ندارید از رب انار ملس و شیرین استفاده کنید.

۳- می‌توانید به جای رب انار از رب نارنج هم استفاده کنید اما توجه داشته باشید که رب نارنج خیلی ترش است و مقدار کمی از آن را باید استفاده کنید.

۴- بهترین زمان برای اضافه کردن نمک به کباب زمانی است که کباب روی زغال کمی خود را بگیرد، در این حالت کباب ترد می‌شود. اما در صورت اضافه کردن نمک در ابتدای پخت کباب آب میان بافتی خود را از دست داده و سفت می‌شود.

۵- دقت کنید که آتش منقل کم باشد، در صورت زیاد بودن شعله آتش رب انارهایی که روی گوشت‌ها آغشته هستند می‌سوزند و کباب طعم بدی به خود می‌گیرد.

۶- می‌توانید به جای کباب کردن گوشت‌ها، آن‌ها را در یک تابه و مقداری روغن هم سرخ کنید.

۷- هرچه ترش کباب فلفل بیشتری داشته باشد و تندتر باشد لذیذتر است.

۸- در سس حاوی رب انار و گردو و سبزی می‌توانید از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون هم استفاده کنید.

۹- کباب ترش را باید وقتی هنوز کمی آبدار است از روی آتش برداشت، پس مواظب باشید کبابتان زیاد خشک نشود.

۱۰- در این غذا می‌توانید به جای رب انار، خود انار را ساییده و به گوشت اضافه کنید.

۱۱- کباب ترش با کته خیلی خوشمزه‌تر از زمانی است که برنج به صورت چلو پخته شود و در نواحی شمالی کشورمان معمولاً کباب ترش را با کته و سیر ترشی می‌خورند.

۱۲- کباب ترش را می‌توانید همراه با ترشی، زیتون یا سیر ترشی میل کنید.

۱۳- این کباب را هم مانند سایر کباب‌ها با دوغ نوش جان کنید.